بازیزا

راهنمای خرید و قیمت اسکوتر برقی[ساده،موتوری،دسته دار و ریموت دار]

اسکوتر شارژی

از جمله وسایل جدیدی که به تازگی وارد دنیای مدرن ما شده، اسکوتر برقی Hoverboard است، که با نام های دیگری مانند؛ اسکوتر شارژی، اسکوتر تعادلی، اسکوتر هوشمند و… نیز شناخته می شود. این وسیله جالب علاوه بر ایجاد هیجان و شادی در حین بازی، در زمینه هایی چون طی کردن مسافت محل کار تا منزل و بالعکس، در محوطه کارخانه ها و مجتمع های مسکونی به منظور گشت زنی، در مراکز تجاری بزرگ، در شهربازی ها و دیگر اماکن به کار می رود. اگر قصد خرید اسکوتر برقی را دارید با ما در ادامه این مطلب از بازیزا همراه باشید، تا در مورد قیمت اسکوتر برقی و نکات مهمی که باید برای خرید اسکوتر بدانید، صحبت کنیم.

فهرست مطالب

اسکوتر برقی چیست؟

اسکوتر برقی یا هوشمند، دستگاهی سیار و برقی است که با کمک دو چرخ موازی هم و باتری قابل شارژ داخلی، روی زمین حرکت می کند. نکته مهم، هنگام استفاده این است که باید به شکلی روی آن بایستید که هم تعادل خود را حفظ کنید و هم حرکت کنید. در واقع تعادل اسکوتر با پاهای شما برقرار می شود.

تاریخچه این دستگاه

این وسیله به عنوان یک تخته شناور است که برای جا به جایی افراد استفاده می شود. اسکوتر برقی برای اولین بار در سال 1967 توسط نویسنده ای به نام ام. کی. جوزف (M.K.Joseph)  توصیف و در فیلم بازگشت به آینده به تصویر کشیده شد. اولین اسکوتر برقی هم در سال 2014 در کشور چین ساخته و به بازار عرضه شد، در سال 2015 نیز وارد بازار آمریکا شد. بعد از سال 2015 به مرور زمان این دستگاه جذاب و مفرح وارد بازار سایر کشورها مانند ایران شد.

نحوه استفاده از اسکوتر تعادلی

این وسیله پدال، گاز و ترمز ندارد، دارای دو سنسور (سنسور جایرسکوپ بوده) که این سنسور جهت حرکت پا و فشار پا را تشخیص داده، پردازش کرده و تعادل روی 2 چرخ را برقرار می کند و تنها با حرکت و فشار پا کار می کند. استفاده از این دستگاه سخت نیست و نیازی به گذراندن مراحل آموزشی ندارد. ابتدا برای حفظ تعادل می توان از فردی کمک گرفت و یا در کنار دیوار تمرین کرد تا حرفه ای شوید. برای سوار شدن یکی از پاها را روی اسکوتر قرار دهید و پس از روشن شدن چراغ دستگاه که نشان دهنده تایید حرکت است پای دیگر را بگذارید. با فشار دادن پا به سمت عقب می توان ترمز کرد.

انواع اسکوترهای برقی

در حال حاضر اسکوترهای برقی به صورت دو چرخ، تک چرخ، دسته دار، 4.5، 6.5، 8 و 10 اینچ، آفرود و … در بازار موجود هستند. توجه داشته باشید که هر یک از این مدل ها با نیاز خاصی منطبق هستند. قدم اول در انتخاب یک اسکوتر برقی مناسب این است که، بدانید فرد استفاده کننده با چه سن و وزنی و برای چه منظوری از این محصول استفاده می کند.

به عنوان مثال اگر اسکوتر برقی برای یک دختر بچه 8 ساله با 25 کیلوگرم وزن است و هدفش از خرید دستگاه تنها بازی کردن می باشد، یک اسکوتر برقی 6.5 اینچی مناسب اوست. اما اگر یک آقای 30 ساله با 100 کیلوگرم وزن قصد دارد برای گشت زنی در محل کارش این محصول را تهیه کند، بهترین گزینه برای او یک اسکوتر برقی دسته دار 10 اینچی می باشد.

اجزای تشکیل دهنده

  • موتور: موتور نیروی مورد نیاز چرخ ها را تامین می کند، تا اسکوتر سوار، را به صورت ایستاده و متعادل نگه دارد.
  • میکروپردازشگر: این پردازشگرهای ریز، قدرت انتقالی چرخ ها را تنظیم می کنند.
  • ژیرسکوپ اسکوتر برقی: صفحه اصلی یا پلتفرم با استفاده از ژیرسکوپ و کنترل سرعت کار می کند، زمانی که ژیرسکوپ و کنترل کننده سرعت دستورات موتور را دریافت می کند، توسط سنسورهایی که به چرخ ها متصل هستند، اطلاعات را فرستاده و باعث حرکت روی صفحه اصلی می شود.
  • باتری: قدرت الکتریکی (مقدار شارژ) را برای به حرکت کردن وسیله در مدت زمان مشخص نگه می دارد، که باتری لیتیوم با توان بالا است.
  • سایر اجزاء: شامل سنسورهای مادون قرمز، سنسورهای سرعت، پورت شارژ، سوئیچ قدرت، چراغ های راهنما، پدهای فشار و پوسته های پلاستیکی است. این اجزاء با هم کار می کنند تا خروجی، قدرت صحیح را تامین کرده و شیب را مدیریت کند، تا سوار به سمت درست حرکت کند و بتواند با سرعتی کنترل شده براند. سوار روی پلتفرم بین چرخ ها ایستاده و سرعت و جهت را با استفاده از وزن پاهای خود تنظیم می کند. بیشترین سرعت بین ۱۰ تا ۱۶ کیلومتر در ساعت و بعضی مدل ها تا ۲۰ کیلومتر در ساعت، می رسد. چرخ های اسکوتر خود موتورهای الکتریکی را کنترل می کنند. آن ها همچنین دارای یک سنسور سرعت هستند. این سرعت چرخش متناوب را ایجاد می کند و اجازه می دهد تا آن را به ژیروسکوپ و همچنین قسمت های کنترل سرعت ارسال کند، بنابراین در قسمت داخلی بدنه اصلی، فقط در کنار چرخ های محل قرار گیری آن ها است.
انواع اسکوتر برقی

نکات مثبت در رابطه با اسکوتر برقی

  1. تقویت مچ پا
  2. مناسب برای افرادی که پایشان صدمه دیده و نمی توانند به راحتی راه بروند.
  3. استفاده در محیط های کاری برای حرکت و جا به جایی افراد، مثل؛ کارگاه ها، رستوران ها، پارکینگ ها، انبارها و…
  4. برای حمل بارهای سبک

نکات منفی درباره اسکوترهای برقی

  • اسکوترهای برقی ضد ضربه نیستند و باید هنگام استفاده از آن مواظب باشید.
  • بیش از اندازه شارژ کردن اسکوتر، موجب کاهش طول عمر باتری می شود. اگر بیشتر از 2 تا 3 ساعت در پریز برق بماند، باتری اکسید شده و از بین می رود.
  • استفاده از اسکوتر برقی روی چمن و فرش غیر ممکن است و با انجام این کار موتور دستگاه متحمل فشار زیادی شده و امکان سوختن موتور وجود دارد.

کاربردهای هاوربرد

  • استفاده درون شهری
  • تفریح و سرگرمی
  • استفاده برای مواقعی که احساس خستگی می کنید.
  • مدیران تولید جهت کنترل محصولات و کنترل روند کار
  • مناسب برای کارشناسان HSE جهت گشت های بازرسی
  • استفاده در کارگاه ها و انبارها و سوله ها
  • تقویت عضلات مچ و ساق پا
  • مناسب برای پرنسل های حراست
  • مهمانداران رستوران و هنگام خرید از هایپر مارکت ها
  • مکان هایی که ورود خودرو ممنوع است.
  • گشت زنی در سطح شهر
  • استفاده در باشگاه های ورزشی و استفاده برای ورزش های دسته جمعی
  • مناسب برای سالمندان
  • مسیرهای کوهپیمایی تا شیب 30 درجه

آموزش شارژ اسکوتر برقی

شارژ اولیه: در شارژ اولیه اسکوتر برقی، باید دستگاه را به مدت 3 ساعت به برق وصل کنید تا به صورت کامل شارژ شود. البته این زمان متناسب با نوع مشخصات اسکوتر برقی و باتری آن متفاوت است. برخی از اسکوترهای برقی نیاز است 12ساعت برای شارژ اولیه در برق بمانند.

دفعات شارژ: بعد از شارژ اولیه، شما زمان کمتری حدود 2 تا 3 ساعت را برای شارژ اسکوتر برقی نیاز دارید.

مسافت طی شده در هر بار شارژ: بعد از هر بار شارژ، مسافتی در حدود 15 تا 24 کیلومتر و یا زمانی بین 2 تا 6 ساعت را طی کنید. در صورت مسافت بیشتر بهتر است باتری جایگزین همراه خود داشته باشید.

اسکوتر شارژی بدون دسته

نکات مهم درباره شارژ کردن اسکوتر تعادلی

  • بعد از پر شدن باتری، آن را از برق خارج کنید، زیرا باتری شما آسیب خواهد دید و عمر آن کاهش پیدا می کند.
  • استفاده از اسکوتر برقی با شارژ ناکافی و کم، خطرناک است، قبل از شروع به راندن میزان باتری دستگاه را حتما چک کنید.
  • به محض تمام شدن باتری آن را در شارژ نگذارید و اجازه دهید تا دمای باتری کاهش پیدا کند.
  • اگر برای مدتی طولانی  نمی خواهید از آن استفاده کنید فول شارژ آن را کنار بگذارید و هر 7 تا 10 روز اسکوتر را شارژ کنید. سیکل شارژ باتری باید هر چند روز یک بار فعال شود .

آیا استفاده از اسکوترهای برقی خطرناک است؟

در ابتدای اختراع، برخی از این دستگاه ها در ناحیه باتری دچار آتش سوزی می شدند، که علاوه بر تخریب دستگاه، موجب آسیب دیدگی استفاده کننده و محیط هم می شد. اما در حال حاضر استاندارد بین المللی به نام UL2272 وجود دارد، که باید تولید کنندگان اسکوترهای برقی این گواهی نامه را اخذ کنند.

این گواهی نامه سبب می شود تا شما با خیال راحت اقدام به استفاده از اسکوتر برقی کنید و نگران آتش سوزی آن نباشید. با این حال پیشنهاد می کنیم که اسکوترهای خود را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید و هنگام خرید گواهی نامه و ضمانت های لازم را از فروشنده درخواست کنید.

خطر آتش سوزی اسکوتر برقی

موارد مهم برای خرید هاوربرد

  • هنگام خرید این دستگاه به توانایی دستگاه در نگه داری شارژ باتری توجه کنید. باتری شرکت های ال جی و سامسونگ باتری های بسیار خوبی برای اسکوتر می باشند.
  • کارت گارانتی هنگام خرید اسکوتر برقی دریافت کنید. زیرا این دستگاه جزء وسیله های الکتریکی محسوب می شوند و حتی در صورت با کیفیت بودن اسکوتر هم احتمال خرابی آن ها وجود دارد. بنابراین با دریافت گارانتی تا حدودی خیالتان راحت خواهد بود.
  • اسکوترهای برقی در دو نوع 2 بردی و 3 بردی هستند که نوع 3 بردی آن بهتر است، زیرا دیده شده نوع 2 بردی آن اغلب دچار آتش سوزی می شود. توجه داشته باشید که از روی ظاهر آن نمی توان به 2 بردی یا 3 بردی آن پی برد، بنابراین بهترین راه، خرید از نمایندگی های رسمی است.
  • اسکوترهای برقی دارای یک ریموت هستند که در صورت دزدیده شدن دستگاه می توان از راه دور آن را قفل کرد.

معنای دو برد و سه برد بودن اسکوتر برقی چیست؟

اسکوتر هوشمند دو برد دارای دو برد جایروسکوپ برای هر لاستیک است که این بردها به طور مستقیم به باتری وصل می‌شوند و دلیل آتش گرفتن باتری در این مدل اسکوترهای برقی ها هم همین مسئله می‌باشد. البته کیفیت بد باتری هم می تواند دلیل این موضوع باشد
در اسکوتر هوشمندی با برد ۳ تکه، دو برد برای تعادل و یک برد اصلی برای پردازش و تغذیه در نظر گرفته شده‌ است.
نمی‌توان از روی ظاهر اسکوتر متوجه این قضیه شد و فقط باید به فروشنده اعتماد داشته باشید یا این که از جای معتبر بخرید یا از نمایندگی رسمی بخرید.
در هر صورت بد نیست که بدانید قیمت اسکوتر سه‌برد بیشتر است.

ویژگی های یک دستگاه خوب

راحتی: طراحی آیرودینامیکی این وسیله بسیار مهم است. راحتی آن ها در استفاده و حرکت روان در پیچ ها، جاده ها و مکان های مختلف نکته ای است که باید در هنگام انتخاب و خرید بسیار دقت کنید. سایز چرخ اسکوتر برقی ها بسیار متنوع است، به همین دلیل باید ببینید متناسب با طراحی بدن و نیازتان کدام مورد مناسب شما است. تایرها اگر بادی هستند باید حجم متناسبی داشته باشند و طراحی بدنه نیز اسکوتر برقی را در دست انداز، سراشیبی و پیچ و خم ها منعطف کند .

موتور: اسکوتر برقی دو چرخ، از دو موتور و اسکوترهای برقی تک چرخ، از یک موتور بهره گرفته اند. توان موتورها از 350 تا 500 و یا حتی بیشتر متغیر است. اما اسکوتر برقی های آفرود و سایز بزرگ از قدرت و شتاب بیشتری بهره مند می باشند. وزن کاربر و نحوه استفاده، شتاب و میزان سرعت به موتورها و توانشان بر می گردد. بعضی از مدل‌های پیشرفته اسکوتر برقی تا بیش از 1000 وات هم توان دارند و به راحتی می‌توان با آن ها از شیب‌ها و مسیرهای سخت عبور کرد و سرعت بالایی هم دارند. هر وسیله هر چقدر وات بیشتری مصرف کند، قدرت بیشتری خواهد داشت.

سرعت: اسکوتر برقی ها می توانند تا حداکثر سرعت 20 تا 30 کیلومتر بر ساعت و حتی بیشتر حرکت کنند. جالب است بدانید راندن با سرعت حداقلی، متوسط و یا حداکثری در دستان خودتان است. منظور این است که اگر هر چه بیشتر پاهایتان را فشار دهید شاهد سرعت بیشتری خواهید بود.

ترمز: اسکوترهای برقی اغلب به واسطه فشار انگشت و پاشنه شما حرکت می کنند و به محض کم کردن فشار اسکوتر از حرکت می ایستد. البته در بعضی از مدل های پیشرفته شاهد ترمزهای عقب و جلو نیز هستیم .

بهترین اسکوترها، هم ترمز عقب دارند هم جلو و یا مجهز به صفحه ترمز هستند. این اسکوترها در زمینه کنترل وسیله و ترمز کردن، بهتر از گزینه‌های دیگر هستند. اسکوترهای برقی مجهز به یک ترمز، نمی‌توانند به سرعت مواردی که ترمز عقب و جلو را به صورت توأم دارند در مواقع لازم متوقف شوند. برای مثال، روی سطوح تمیز و خشک برای متوقف کردن اسکوتر برقی باید از ترمز عقب و جلو به شکل همزمان استفاده کرد. روی سطوح کثیف، مرطوب یا شنی باید از ترمز عقب استفاده کرد تا از قفل شدن چرخ جلو و از دست رفتن کنترل وسیله جلوگیری شود .

باتری: باتری این وسیله یکی از مهم ترین گزینه ها است و دستگاه بر مبنای آن شارژ شده و حرکت می کند. هر چه باتری بتواند بیشتر شارژ نگه دارد قطعا کاربر نیز می تواند بیشتر از آن بهره ببرد، پس باید به ظرفیت و ولتاژ باتری اسکوتر برقی توجه کنید. باتری های اسکوتر برقی معمولا 2 تا 3 ساعت زمان می برند تا شارژ شوند و 30 تا 45 دقیقه خروجی مفید می دهند.

جنس: این دستگاه از یک شاسی آلومینیومی و قابی پلاستیکی تشکیل می شود که کیفیت و مقاومت خوبی دارد، اما نباید از ارتفاع بیفتد و یا مستقیم با جایی برخورد کند چون امکان آسیب دیدگی وجود دارد. همین طراحی کمک کرده تا وزن اسکوتر برقی ها سبک باشد و حمل و نقل آن ها راحت، اما اسکوتر برقی های استیل و یا فولاد سنگین وزن هستند. بهتر است اسکوتر برقی کودکان سبک تر و کوچک تر باشد و اسکوتر برقی بزرگسالان از آن جا که باید وزن بیشتری حمل کنند دارای مقاومت بیشتری باشد .

چرخ ها: اغلب اسکوتر برقی های سایز 6 و 8 دارای چرخ های توپر و سنگی هستند و پنچر شدن، پارگی و کم باد شدن برای آن ها مفهوم ندارد. اما در سایزهای 10 و یا بیشتر، چرخ ها و تایرها بادی هستند و کم باد شدن، پنچر شدن و سوراخ شدن برای آن ها اتفاق می افتد. پس باید در حین استفاده کمی دقت کنید. پیشنهاد کارشناسان جهان، آرسی اسکوتر برقی هایی با تایرهای سنگی است، چرا که طول عمر بسیار طولانی تری دارند .   

آپشن های جانبی: اغلب اسکوترهای برقی به آپشن ها و قابلیت هایی جانبی مجهز هستند که در عملکرد نهایی آن ها تاثیری ندارد. به عنوان مثال LED و رقص نور، بلوتوث و اسپیکر، ریموت کنترل برای قفل کردن دستگاه ، اتوبالانس و … . این قابلیت ها جذابیت اسکوتر برقی ها را دوچندان می کنند و از این روی می تواند برای کاربر مصرف کننده به خصوص کودکان و نوجوانان جذاب باشد. اما در نظر داشته باشید عملکرد نهایی همه اسکوتر برقی ها یکسان است و آن هم راندن می باشد.

اسکوتر برقی برای نوجوانان

قیمت اسکوتر برقی

شاید تا چند سال قبل داشتن یک اسکوتر برقی به عنوان یک وسیله لوکس شناخته می شد ونماد پولدار بودن، به حساب می آمد. اما اسکوتر برقی هم مانند هر تکنولوژی دیگر است که در ابتدا شناخت کمی نسبت به آن داشتند و بیشتر به خاطر وجه مثبت و حس پولدار بودن، آن دستگاه تکنولوژیک را تهیه می کردند. امروزه در اکثر کشورهای دنیا اسکوتر برقی به عنوان یک وسیله حمل و نقل و تفریحی استفاده می شود.

قیمت این دستگاه در ایران به دلیل قیمت بالای ارز تقریبا زیاد است و افراد کمی توانایی خرید آن را به عنوان اسباب بازی برای فرزند خود دارند. با این وجود هر ساله افراد بیشتری تمایل له استفاده از این وسیله حمل و نقل جذاب را دارند. توجه داشته باشید که قیمت اسکوترهای برقی با توجه به سایز و قدرت آن ها بیشتر خواهد بود، مثلا اسکوتر برقی 10 اینچی قطعا قیمت بالاتری نسبت به اسکوتر برقی 4.5 اینچی دارد. با این حال قیمت ها از 4 میلیون 500 شروع می شود و تا 40 میلیون می رسد.

جمع بندی

اسکوتر برقی یکی از وسایل نقلیه قابل حمل است که به علت حمل آسان آن و استفاده خیلی راحت مورد توجه مردم در سراسر دنیا قرار گرفته است. افراد مختلف در رده های سنی متفاوت می توانند با هدف های متفاوتی از این وسیله پرکاربرد استفاده کنند، که بازی یکی از این هدف ها است. در این مقاله سعی کردیم تا تمام موارد مربوط به این وسیله را توضیح دهیم تا با آگاهی کامل اقدام به خرید کنید.

سوالات متداول

اجزای تشکیل دهنده اسکوتر برقی را نام ببرید؟

موتور، میکروپردازشگر و ژیرسکوپ اسکوتر برقی

چرا بعد از شارژ شدن اسکوتر باید آن را از برق کشید؟

زیرا باتری اسکوتر برقی آسیب خواهد دید و عمر آن کاهش پیدا می کند.

کدام اسکوترهای برقی سرعت و شتاب بالایی دارند؟

نوع آفرود و سایز بزرگ اسکوترهای برقی بسیار قدرتمند هستند.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*